Сирна тарілка на весільному столі

Сирна тарілка на весільному столі

Про весільне меню більшість молодят задумуються вже наприкінці весільного марафону, а саме за два-три тижні до запланованої дати. Як відомо, весільні закуски створюють основу весільного меню. Саме вони подаються зразу на стіл і, відповідно, створюють перше враження у гостей. Сирну тарілку досить часто можна побачити на весільному столі, адже сир – це найбільш підходящі ласощі до вина або коктейлів.

Також сирну тарілку можна подати до фуршетного столу. Щоб вразити гостей, вам потрібно вибрати ті сорти сиру і вина, які будуть відмінно поєднуватися один з одним. Для цього можна просто відвідати крамнички фермерів або місцеві магазини або просто запитати мам і бабусь! Гурмани ж можуть запитати поради в шеф-кухаря в улюбленому ресторані.

Щоб зібрати сирну тарілку потрібно провести не меншу роботу, ніж коли сомельє збирає купаж колекційного вина. І знов-таки не обійтися без проби! Особливо ретельно вивчіть всю екзотику - овечі, козячі сири. Ці продукти можуть не поєднуватися між собою або спричиняти алергію, а головне, пам’ятайте, що сир і вино – це ласощі, якими не можна зловживати.

Як правило, до сирної тарілки найкраще подавати горіхи, фрукти і пряні трави. Вершкові сири гарно поєднуються з солодким, а тверді і розсипні з м'ясом, рибою та овочами. А ще варто думати про те, що занадто солодкі продукти не підійдуть до десертних коктейлів - тут потрібно буде зіграти на контрасті.

Сирна тарілка на весільному столі