Складаємо українське весільне меню

Зараз досить поширеним явищем вважаються весілля, оформлені з національним автентичним колоритом. Національна кухня та традиції - це завжди цікаво, незвично і привабливо, саме тому весілля з національним ухилом набувають все більшої популярності. Сьогодні ми поговоримо про меню для весілля в українському стилі і розглянемо основні страви, які можуть стати окрасою українського весільного столу.

Складаємо українське весільне меню

Гаряче

Звичайно ж, борщ з пампушками. У кожному регіоні України є свої рецепти приготування борщу, тому обирайте той, який Вам найближчий і найрідніший. Ця страва особливо актуальною буде для зимових весіль. Адже гарячий і смачний украинский борщ зігріє весільних гостей. Гарячий домашній хліб тільки з печі також повинен бути на весіллі в українському стилі. Це перше, що спадає на думку при згадці гарячих страв української кухні, і ви абсолютно праві, проте це не межа, а тільки початок.

Печеня, тушковане м'ясо з печінкою, різноманітні варіанти голубців, тушкована капуста з м'ясом (так званий «бігус», популярний не тільки у нас, у Львові, але й на території Східної Європи), солянка і багато-багато іншого.

Холодне

Серед холодних закусок незмінним фаворитом є, звичайно ж, українське сало. Також на весіллі нерідким гостем є холодець - холодна закуска з м'яса, що подається з соусом з тертого хрону.

Всім відомі також варіації холодних фаршированих котлет: крученики і товченики з різноманітними грибними та овочевими начинками.

Солодке

На солодке подають пляцки, маківники, медівники, а також різного роду солодке печиво з пшеничного борошна. Сучасне українське весілля, звичайно ж, не обійдеться без багатоповерхового весільного торта (це давно вже стало національною традицією), а в якості саме автентичного десерту можна сервірувати вівсяний кисіль зі свіжими ягодами.

Напої

Національними українськими весільними напоями є медовуха та квас. Також хороші виноградні вина різних сортів завжди присутні на весільних столах українців.